Healing Trauma in the Path of Recovery by Rafael Cortina

 Poštovani,

obavještavamo Vas da Centar IGW Zagreb u suradnji sa Rafaelom Cortinom organizira masterclass radionicu Gestalt pristup liječenju traume i podržavanju oporavka – suosjećajni relacijski Gestalt pristup” u Zagrebu, 24 i 25. 6. 2023. te poludnevnu radionicu 23. 6. 2023. po nazivom: “Stvaranje sigurnog prostora za mog neprijatelja”.

Radionica je namijenjena Gestalt psihoterapeutima i savjetodavnim terapeutima, polaznicima treće i četvrte godine Gestalt edukacije, apsolventima Gestalt edukacije i terapeutima drugih modaliteta.

Kao najavu za radionicu u suradnji sa Rafaelom Cortinom organiziramo i besplatni trosatni majstorski tečaj o modelu suosjećajne/relacijske Gestalt traume koji će poslužiti kao uvod u trening radionicu 23 – 25. 6. 2023. i za upoznavanje s njegovim radom.

Vrijeme održavanja besplatne online trosatne radionice: 7. 3. 2023. od 18,00 do 21:00

Prijave na besplatni majstorski tečaj isključivo mailom na Centar IGW Zagreb.

 

Naslov majstorske dvodnevne radionice:

Gestalt pristup liječenju traume i podržavanju oporavka – suosjećajni relacijski Gestalt pristup”

Datum: subota i nedjelja 24 i 25. 6. 2023.

Opis: Traumatični događaji iz djetinjstva i životni događaji oblikuju način na koji pojedinac vidi sebe i svijet što ima izravan utjecaj na odnose, samopoimanje, vještine suočavanja, samopoštovanje itd.  Nažalost, uobičajen i u početku učinkovit način upravljanja utjecajem traume a prilagođavanje svijetu je kroz ovisnička ponašanja. Pružaju privremeno olakšanje i anesteziraju emocionalnu bol i bol u odnosima. Fokus ovog predavanja/treninga je pružiti dublje razumijevanje odnosa između ovisnosti i traume, uloge živčanog sustava, nepovoljnih iskustava iz djetinjstva, polivagalne teorije i primjene ovog znanja kroz okvir Gestalt psihoterapije za podršku iscjeljenju iskustva.

Ovaj trening će staviti naglasak na poučavanje kliničkog modela liječenja traume i ovisnosti putem suosjećajnog/relacijskog Gestalt pristupa kako bi se klijentima pomoglo da razviju svoju sposobnost istraživanja granice kontakta i izgrade nova iskustva koja mogu dovesti do prilika za rast i oporavak.

Broj sudionika: do 25

Cijena radionice: 200 € + PDV = 250 €

Kako bi osigurali svoje mjesto prilikom prijave potrebno je uplatiti depozit od 100 € + PDV = 125 € a ostatak iznosa najkasnije 10 dana prije same radionice tj. do 13. 6. 2023.

 

Za sve zainteresirane prije dvodnevnog treninga organiziramo i poludnevnu eksperimentalnu radionicu u trajanju od 4 sata:

“Stvaranje sigurnog prostora za mog neprijatelja”

Vrijeme održavanja: petak 23.6.2023. od 16,00 do 20,00

Opis: Koristeći načela modela suosjećajne/relacijske Gestalt traume, ova će eksperimentalna radionica podržati sudionike zajedničkim stvaranjem sigurnog okruženja za samoistraživanje. S nizom vježbi i eksperimenata koji koriste kombinaciju Gestalt obrade tijela, Polivagalnih vježbi i suosjećajne/relacijske obrade. Facilitator će podržati sudionike da istraže svoju sposobnost uspostavljanja i održavanja kontakta s područjima sebe koja izazivaju neugodan emocionalni nesklad koji je postao antagonist u njihovoj priči. Ovim putovanjem nadamo se da ćemo početi stvarati siguran prostor za izgradnju suosjećajnog odnosa s ovim antagonistom i istražiti zaštitničku, ali destruktivnu ulogu koju oni mogu imati na putu pojedinca.

Broj sudionika: do 15

Cijena poludnevne radionice: 56 € + PDV = 70 € a

Kako bi osigurali svoje mjesto prilikom prijave potrebno je uplatiti depozit od 28 € + PDV = 35 € a ostatak iznosa najkasnije 10 dana prije same radionice tj. do 13. 6. 2023.

 

Na pojedine radionice možete se prijaviti slanjem na mail Centra IGW Zagreb ispunjeni Prijavni list

Više o radionicama možete naći na Pozivnom listu

Radionica će se održati na Engleskom jeziku.

Svi polaznici i polaznice majstorskog treninga dobit će certifikat o sudjelovanju. Za sve eventualne dodatne informacije slobodno obratite mailom: centar.igw.zg@gmail.com

 

Biografija trenera: Rafael Cortina je licencirani bračni i obiteljski terapeut s preko 20 godina iskustva u radu s pojedincima, parovima, obiteljima i grupama. Ima magisterij iz savjetodavne psihologije i magisterij iz poslovne administracije. On je certificirani stručnjak za kliničku traumu, certificirani Gestalt terapeut i certificirani Gestalt terapeut za parove te ima specijaliziranu obuku za EMDR, TRM, liječenje ovisnosti i rad s traumom